Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött puffancs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Ropogós tésztához:

50 g búzaliszt
50 g cukor
40 g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál őrölt fahéj

Égetett tésztához:

125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
3 – 4 darab tojás (M-es)

Fahéjas és narancsos krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros túró
200 g tejföl 20 %-os
1 teáskanál őrölt fahéj
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ropogós tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjünk össze mindent konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), hogy tésztát kapjunk. Formázzunk a tésztából kb. 15 cm hosszú tekercset, és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábosban. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk hozzá a forró folyadékhoz. Keverjünk össze mindent egy fakanállal, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („égessük le”), majd tegyük egy keverőtálba. Adjunk a tésztához egymás után 3 tojást és konyhai robotgép (dagasztó spirál) legmagasabb fokozatán dolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást verjük fel és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a dagasztó spirálhoz. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.

Tegyük a tésztát egy (Ø kb. 8 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba és nyomjunk 25-30 egyforma halmot a tepsire.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és vágjuk a tésztarudat 25-30 egyenlő darabra. Minden egyes tésztadarabot lapítsunk tallérrá (Ø max. 4 cm), és helyezzük a tésztahalmokra. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részébe. Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a puffancsok összeesnek.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A puffancsokat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Fahéjas-narancsos krém:
A tejszínt 1 tasak habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a tejfölt, a narancshéjat, a fahéjat és a porcukrot a másik csomag krémfixálóval. Végül keverjük bele a tejszínt. A krémet csillag alakú (Ø 8 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük. A díszítőfejjel „fúrjunk” egy kis lyukat minden puffancs aljába, és töltsünk meg krémmel.

Tálalás előtt egy tányéron torony alakban helyezzük el a puffancsokat és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Tálaljuk a puffancsokat narancsfilével.
Töltött puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!