Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugátos kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 64 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

64 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
150 g tejföl 20%-os
100 g lágy vaj
50 g őrölt, pörkölt mogyoró

Töltelékhez:

150 g mogyorós nugát csokoládé

Ezenkívül:

kevés víz
kb. 50 g őrölt, pörkölt mogyoró
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nugátos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük. A nugátos csokoládét 64 darab téglalapra (kb. 2x1 cm) vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.

Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a kiflik másik felét megfelelő méretű sütőpapíron is előkészíthetjük, majd a sütőpapírt egyszerűen csak húzzuk a tepsibe.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Nugátos kiflik Nugátos kiflik Nugátos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!