Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugátos kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 64 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

64 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
150 g tejföl 20%-os
100 g lágy vaj
50 g őrölt, pörkölt mogyoró

Töltelékhez:

150 g mogyorós nugát csokoládé

Ezenkívül:

kevés víz
kb. 50 g őrölt, pörkölt mogyoró
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nugátos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük. A nugátos csokoládét 64 darab téglalapra (kb. 2x1 cm) vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.

Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a kiflik másik felét megfelelő méretű sütőpapíron is előkészíthetjük, majd a sütőpapírt egyszerűen csak húzzuk a tepsibe.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Nugátos kiflik Nugátos kiflik Nugátos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!