Nugátos kiflik
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
150 g tejföl 20%-os
100 g lágy vaj
50 g őrölt, pörkölt mogyoró
Töltelékhez:
150 g mogyorós nugát csokoládé
Ezenkívül:
kevés víz
kb. 50 g őrölt, pörkölt mogyoró
kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Nugátos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük. A nugátos csokoládét 64 darab téglalapra (kb. 2x1 cm) vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a kiflik másik felét megfelelő méretű sütőpapíron is előkészíthetjük, majd a sütőpapírt egyszerűen csak húzzuk a tepsibe.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Kedvencnek jelölöm
Nugátos kiflik
Hozzávalók
64 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
150 g tejföl 20%-os
100 g lágy vaj
50 g őrölt, pörkölt mogyoró
Töltelékhez:
150 g mogyorós nugát csokoládé
Ezenkívül:
kevés víz
kb. 50 g őrölt, pörkölt mogyoró
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Nugátos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük. A nugátos csokoládét 64 darab téglalapra (kb. 2x1 cm) vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a kiflik másik felét megfelelő méretű sütőpapíron is előkészíthetjük, majd a sütőpapírt egyszerűen csak húzzuk a tepsibe.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?