
Nugátos kiflik



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
Tippek:
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.




Nugátos kiflik
Hozzávalók
64 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 8 egyforma méretű adagra osztjuk, és golyókká formázzuk.
Formázás:
A golyókat ellapítjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre kinyújtjuk (kb. 15 cm Ø), és 8 tortaszeletre osztjuk (1. kép). A széles oldalára egy nugátdarabot teszünk (2. kép), majd a tésztaszeletet a széles oldaláról kezdve feltekerjük. A kiflik felső oldalát kevés vízzel megkenjük, és belenyomkodjuk a mogyoróba, majd a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A nugát kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kifliket meghintjük porcukorral.
Tippek:
Jól záró dobozban a Nugátos kiflik kb. 1 hétig tárolhatók.



Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?