Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos-gránátalmás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Gyümölcshöz:

½ ananász
1 darab gránátalma

Tiramisu krémhez:

250 g mascarpone krémsajt
75 ml tej
60 g cukor

Áztatáshoz:

100 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr
125 g cantuccini

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a szárát, és vágjuk apró darabokra. A gránátalmát vágjuk nyolcadokra, az egyes darabokat tegyük egy fagyasztózacskóba, és lazítsuk ki a magokat. Keverjük össze az ananászdarabokat a vaníliás cukorral. Keverjük össze a narancslevet és a narancslikőrt. A cantuccinit kicsit aprítsuk fel, desszertes poharakba elosztjuk, és meglocsoljuk a folyadékkal. A gyümölcsöt egyenletesen osszuk el a tetején.

Elkészítés:

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Ananászos-gránátalmás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!