Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos-gránátalmás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Gyümölcshöz:

½ ananász
1 darab gránátalma

Tiramisu krémhez:

250 g mascarpone krémsajt
75 ml tej
60 g cukor

Áztatáshoz:

100 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr
125 g cantuccini

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a szárát, és vágjuk apró darabokra. A gránátalmát vágjuk nyolcadokra, az egyes darabokat tegyük egy fagyasztózacskóba, és lazítsuk ki a magokat. Keverjük össze az ananászdarabokat a vaníliás cukorral. Keverjük össze a narancslevet és a narancslikőrt. A cantuccinit kicsit aprítsuk fel, desszertes poharakba elosztjuk, és meglocsoljuk a folyadékkal. A gyümölcsöt egyenletesen osszuk el a tetején.

Elkészítés:

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Ananászos-gránátalmás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!