Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos-gránátalmás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Gyümölcshöz:

½ ananász
1 darab gránátalma

Tiramisu krémhez:

250 g mascarpone krémsajt
75 ml tej
60 g cukor

Áztatáshoz:

100 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr
125 g cantuccini

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a szárát, és vágjuk apró darabokra. A gránátalmát vágjuk nyolcadokra, az egyes darabokat tegyük egy fagyasztózacskóba, és lazítsuk ki a magokat. Keverjük össze az ananászdarabokat a vaníliás cukorral. Keverjük össze a narancslevet és a narancslikőrt. A cantuccinit kicsit aprítsuk fel, desszertes poharakba elosztjuk, és meglocsoljuk a folyadékkal. A gyümölcsöt egyenletesen osszuk el a tetején.

Elkészítés:

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Ananászos-gránátalmás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!