Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas duplacsiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
50 g Rama margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy Rama margarin
130 g barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj

Öntethez:

200 ml habtejszín
65 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Fahéjas duplacsiga sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lett (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd téglalap alakúra (kb. 40x30 cm) nyújtjuk. A lágy margarint elkenjük a tésztán, majd az összekevert barna cukros fahéjjal egyenletesen megszórjuk. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük, és a vágott felével lefelé fordítjuk. A tésztahengert kb. 10 egyforma vastag szeletre vágjuk. Minden szeletet középen fentről háromnegyed részig bevágjuk (1. kép), majd egyenként oldalra széthajtjuk, és a tepsibe tesszük (2. kép). Még egy keveset kelni hagyjuk (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
A tejszínt és a cukrot magasfalú edénybe öntjük, és felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű öntetté főzzük, közben időnként megkeverjük. A fahéjas csigát sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A forró Fahéjas duplacsiga sütemény tekercseket bőven megkenjük az öntettel, és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.

Tipp:

Öntet nélkül a Fahéjas duplacsiga sütemény fagyasztható.
A Fahéjas duplacsiga a klasszikus péksütemény újragondolt változata. A Fahéjas duplacsiga szeleteket késsel félig elvágjuk és szétterítjük. A Fahéjas duplacsiga sütemény szeleteit sütés előtt megkenjük tojásfehérjével.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!