Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas duplacsiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
50 g Rama margarin
500 g búzaliszt
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy Rama margarin
130 g barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj

Öntethez:

200 ml habtejszín
65 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Fahéjas duplacsiga sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lett (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd téglalap alakúra (kb. 40x30 cm) nyújtjuk. A lágy margarint elkenjük a tésztán, majd az összekevert barna cukros fahéjjal egyenletesen megszórjuk. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük, és a vágott felével lefelé fordítjuk. A tésztahengert kb. 10 egyforma vastag szeletre vágjuk. Minden szeletet középen fentről háromnegyed részig bevágjuk (1. kép), majd egyenként oldalra széthajtjuk, és a tepsibe tesszük (2. kép). Még egy keveset kelni hagyjuk (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
A tejszínt és a cukrot magasfalú edénybe öntjük, és felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten kb. 15 perc alatt sűrű öntetté főzzük, közben időnként megkeverjük. A fahéjas csigát sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A forró Fahéjas duplacsiga sütemény tekercseket bőven megkenjük az öntettel, és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.

Tipp:

Öntet nélkül a Fahéjas duplacsiga sütemény fagyasztható.
A Fahéjas duplacsiga a klasszikus péksütemény újragondolt változata. A Fahéjas duplacsiga szeleteket késsel félig elvágjuk és szétterítjük. A Fahéjas duplacsiga sütemény szeleteit sütés előtt megkenjük tojásfehérjével.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!