Habos linzer



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe tesszük.
A tojásfehérjét habüstben, vízgőz felett simára keverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, majd kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot csillagcsővel (kb. ø 8 mm) ellátott habzsákba tesszük, és karika alakban a tésztavirágokra nyomjuk úgy, hogy középen egy kis rész üresen maradjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt egy kis habzsákból vagy levágott sarkú fagyasztótasakból a habkarikák közepébe nyomjuk.
Tipp:


Habos linzer
Hozzávalók
kb. 40-45 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe tesszük.
A tojásfehérjét habüstben, vízgőz felett simára keverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, majd kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot csillagcsővel (kb. ø 8 mm) ellátott habzsákba tesszük, és karika alakban a tésztavirágokra nyomjuk úgy, hogy középen egy kis rész üresen maradjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt egy kis habzsákból vagy levágott sarkú fagyasztótasakból a habkarikák közepébe nyomjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?