Túró Rudi
Hozzávalók
Túró Rudi
1 db tojássárgája
15 dkg cukor
1 dl tejföl
15 dkg margarin
24 dkg finomliszt
3 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg cukor
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja
4 db tojássárgája
3 ek gríz
5 db tojásfehérje
A csokimázhoz:
20 dkg porcukor
2 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg vaj
2 ek tej
Elkészítés
Elkészítés
1. A 15 dkg cukrot az 1 db tojássárgájával, az 1 dl tejföllel és a 15 dkg margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és könnyű tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott őzgerincformába simítjuk a tésztát úgy, hogy a töltelék betöltése után a tetejére visszahajthassuk.
2. Megtöltjük a töltelékhez valók keverékével, ráhajtjuk a kihagyott tésztát, és az előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, és a bordáknál felszeleteljük.
3. A csokimázhoz összekeverjük a porcukrot, a kakaóport, az olvasztott vajat és a forró tejet, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
2. Megtöltjük a töltelékhez valók keverékével, ráhajtjuk a kihagyott tésztát, és az előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, és a bordáknál felszeleteljük.
3. A csokimázhoz összekeverjük a porcukrot, a kakaóport, az olvasztott vajat és a forró tejet, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Túró Rudi
Hozzávalók
Túró Rudi
1 db tojássárgája
15 dkg cukor
1 dl tejföl
15 dkg margarin
24 dkg finomliszt
3 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
4 db tojássárgája
3 ek gríz
5 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. A 15 dkg cukrot az 1 db tojássárgájával, az 1 dl tejföllel és a 15 dkg margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és könnyű tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott őzgerincformába simítjuk a tésztát úgy, hogy a töltelék betöltése után a tetejére visszahajthassuk.
2. Megtöltjük a töltelékhez valók keverékével, ráhajtjuk a kihagyott tésztát, és az előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, és a bordáknál felszeleteljük.
3. A csokimázhoz összekeverjük a porcukrot, a kakaóport, az olvasztott vajat és a forró tejet, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
2. Megtöltjük a töltelékhez valók keverékével, ráhajtjuk a kihagyott tésztát, és az előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, és a bordáknál felszeleteljük.
3. A csokimázhoz összekeverjük a porcukrot, a kakaóport, az olvasztott vajat és a forró tejet, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?