Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-11 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-11 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor

Forgatáshoz:

20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa

Tetejére:

150 g görög joghurt vagy tejföl
1-2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.

Tipp:

Vaníliasodóval is tálalhatjuk a gombócokat.
A Túrógombóc receptje 13 gombóc elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!