Almás palacsinta
Hozzávalók
Almás palacsintához:
Sütéshez:
Öntethez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.
A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Almás palacsinta
Hozzávalók
kb. 7-8 darab elkészítéséhez
Almás palacsintához:
Sütéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.
A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?