Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab elkészítéséhez

Almás palacsintához:

kb. 350 ml tej
200 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
2 darab közepes méretű alma (kb. 370 g)

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej

Díszítéshez:

némi porcukor
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.

A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat mogyorókrémmel vékonyan megkenve is tálalhatjuk.
Almás palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!