Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab elkészítéséhez

Almás palacsintához:

kb. 350 ml tej
200 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
2 darab közepes méretű alma (kb. 370 g)

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej

Díszítéshez:

némi porcukor
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.

A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat mogyorókrémmel vékonyan megkenve is tálalhatjuk.
Almás palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!