Almás palacsinta
Hozzávalók
Almás palacsintához:
Sütéshez:
Öntethez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.
A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Almás palacsinta
Hozzávalók
kb. 7-8 darab elkészítéséhez
Almás palacsintához:
Sütéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.
A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.
Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?