Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7-8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7-8 darab elkészítéséhez

Almás palacsintához:

kb. 350 ml tej
200 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
2 darab közepes méretű alma (kb. 370 g)

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej

Díszítéshez:

némi porcukor
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojások sárgáját 300 ml tejjel, a liszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben 20-30 percet pihentetjük.

A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kisütjük. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe mert masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a maradék tejjel apránként felhígítjuk. Tálalásig letakarjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük. A palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat mogyorókrémmel vékonyan megkenve is tálalhatjuk.
Almás palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!