Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül

kb. 70 dkg túró
1 doboz joghurt (nagy)
1 csomag babapiskóta
8-10 evőkanál cukor (lehetőleg gyümölcscukor)
2-3 evőkanál citromlé
2-3 db őszibarack

tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az őszibarackokat meghámozzuk, pürésítjük. A túrót, cukrot, citromlevet, őszibarack pürét jól elkeverjük. Ha kb. sűrű tejföl állagú, akkor mehetünk tovább. Ha nem, akkor annyi joghurtot teszünk hozzá, hogy elérjük a sűrű tejföl állagát. Utána hozzákeverjük a zselatint (én Dr. Oetker Expressz zselatin fix-et használtam, tehát nem kellett melegíteni, csak összekeverni). A formát folpack-kal kibéleljük, majd a krém kb. harmadát beleöntjük. Utána babapiskóta réteg következik: szorosan egymás mellé fektetem a babapiskótákat. Utána a maradék krémből annyit teszek, hogy beleférjen még egy piskóta réteg és utána színültig töltöm a krémmel.
Ezek után a hűtőbe teszem megszilárdulni. Én egy éjszakát pihentettem ott, de érdemes néhány óra elteltével ránézni, ha nagyon meg akarjuk már enni. Végezetül kiborítjuk a formából egy tányérra/tálcára és tortabevonóval bevonjuk. Ha csokival bevonjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy nehezebben tudjuk majd szeletelni. De megéri :-)

Tárolás

Hűtőben 2-3 napig tárolható.

Alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül Túrós-babapiskótás édesség sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!