Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-barackos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

36 dkg liszt
16 dkg fagyos vaj
3 dkg cukor
csipet só
1,5 dl tejföl
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás

Töltelékhez:

1 kg sárga/kajszi/barack
4 db tojás
18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg őrölt dió vagy mandula

Forma kenéséhez:

vaj és liszt

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk.

Elkészítés

A töltelékhez a tojásokat, a kétféle cukrot, citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a tejben simára kevert pudingport, és a túróhoz adjuk. Ezután az egészet simára turmixoljuk. A tésztához a lisztet, porcukrot, sót elkeverjük, majd az apróra vagdalt vajjal elmorzsoljuk. A tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, és a liszthez adjuk a tojással együtt és összegyúrjuk. Pihentetés nélkül tepsi nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy körbe az oldalán 2-3 cm magas pereme legyen. Tepsit vajjal megkenjük, liszttel megszórjuk és belehelyezzük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval vagy mandulával, egyenletesen a tésztára szórjuk, és az előzőleg előkészített felezett barackokat magházukkal lefelé sorba rakjuk a tésztára. Végül ráöntjük a túrókrémet, és 180 fokon, 75-85 percig, sütőtől függően sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és szeleteljük. 23 x 34-es tepsibe sütöttem. Érdemes tűpróbát alkalmazni!

Tálalás

15 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Túrós-barackos kocka Túrós-barackos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!