Almás pite pálcikán
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
150 g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál tej
Almatöltelékhez:
1 darab alma (kb. 150 g)
1 teáskanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
egy kis citromlé
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
némi Dr. Oetker Dekorcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Kedvencnek jelölöm
Almás pite pálcikán
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál tej
Almatöltelékhez:
1 darab alma (kb. 150 g)
1 teáskanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
egy kis citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?