Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite pálcikán

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 15 darab

Hozzávalók

15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál tej

Almatöltelékhez:

1 darab alma (kb. 150 g)
1 teáskanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
egy kis citromlé

Díszítéshez:

némi Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.

Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Almás pite pálcikán

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!