Túrós csavart bagett



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Túrós csavart bagett
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?