Túrós csavart bagett
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Túrós csavart bagett
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?