Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós csavart bagett

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g félzsíros túró
1 csapott evőkanál só
250 ml langyos víz

Kenéshez:

víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót villával áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).

Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A tésztába keverhetünk zöldfűszereket, például morzsolt oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot.
Túrós csavart bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!