Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós csavart bagett

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g félzsíros túró
1 csapott evőkanál só
250 ml langyos víz

Kenéshez:

víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót villával áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőedényben összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc).

Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, két egyenlő súlyú darabra osztjuk, majd mindkettőből egy-egy kb. 35 cm hosszú hengert formázunk. A tésztahengereket saját tengelyük körül többször megtekerjük, az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenőecset segítségével a tetejüket vízzel megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bagetteket megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bagetteket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A tésztába keverhetünk zöldfűszereket, például morzsolt oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot.
Túrós csavart bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!