Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):

sütőpapír

Meggyes feltéthez:

600 g fagyasztott, magozott meggy

Tésztához:

300 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
125 g nádcukor
100 ml étolaj, pl. szójaolaj
250 ml mandulaital
3 csepp keserűmandula aroma

Mandulás feltéthez:

75 g vegán margarin
100 g nádcukor
2 evőkanál mandulaital
100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd csepegtessük le. A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.

Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.

A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.

Tippek:

A süteményre feltétként vegán tejszínhabot adhatunk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Vegán meggyes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!