Vegán meggyes pite
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
sütőpapír
Meggyes feltéthez:
600 g fagyasztott, magozott meggy
Tésztához:
300 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
125 g nádcukor
100 ml étolaj, pl. szójaolaj
250 ml mandulaital
3 csepp keserűmandula aroma
Mandulás feltéthez:
75 g vegán margarin
100 g nádcukor
2 evőkanál mandulaital
100 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd csepegtessük le. A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
A süteményre feltétként vegán tejszínhabot adhatunk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán meggyes pite
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
sütőpapír
Meggyes feltéthez:
600 g fagyasztott, magozott meggy
Tésztához:
300 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
125 g nádcukor
100 ml étolaj, pl. szójaolaj
250 ml mandulaital
3 csepp keserűmandula aroma
Mandulás feltéthez:
75 g vegán margarin
100 g nádcukor
2 evőkanál mandulaital
100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd csepegtessük le. A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
A süteményre feltétként vegán tejszínhabot adhatunk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?