Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):

sütőpapír

Meggyes feltéthez:

600 g fagyasztott, magozott meggy

Tésztához:

300 g búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
125 g nádcukor
100 ml étolaj, pl. szójaolaj
250 ml mandulaital
3 csepp keserűmandula aroma

Mandulás feltéthez:

75 g vegán margarin
100 g nádcukor
2 evőkanál mandulaital
100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd csepegtessük le. A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.

Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.

A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.

Tippek:

A süteményre feltétként vegán tejszínhabot adhatunk.
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Vegán meggyes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!