Vegán meggyes pite
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
Meggyes feltéthez:
Tésztához:
Mandulás feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Vegán meggyes pite
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
Meggyes feltéthez:
Tésztához:
Mandulás feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?