![Vegán meggyes pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31957/vegan-meggyes-pite-15731.webp)
Vegán meggyes pite
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
Meggyes feltéthez:
Tésztához:
Mandulás feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vegán meggyes pite
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 28 x 18 cm):
Meggyes feltéthez:
Tésztához:
Mandulás feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát kapunk. A tésztát öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen osszuk el és simítsuk le a felületét.
Meggyes feltét:
A lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlassuk el a tésztán, és kissé nyomkodjuk bele a tésztába. A tepsit helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mandulás feltét:
Olvasszuk fel a margarint a cukorral és a mandulaitallal egy kis lábasban. Adjuk hozzá a mandulát, és kevergetve főzzük kb. 3 percig. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a tésztán és a tepsit ismét tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Sütés után helyezzük a tepsit egy süteményrácsa és hagyjuk kihűlni a süteményt.
A kihűlt süteményt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tippek:
Csatos oldalú tepsit is használhatunk, ez esetben sütés után távolítsuk el a tepsi oldalát és úgy hagyjuk kihűlni a süteményt.
Alternatívaként használatunk 28 cm Ø csatos tortaformát is, az elkészült süteményt 16 szeletre vágjuk.
![Vegán meggyes pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31957/vegan-meggyes-pite-15731.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?