Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Gofri liszt nélkül
Hozzávalók
kb. 4-5 db elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 percig a masszához keverjük. Keverjük össze az őrölt mandulát, a keményítővel és a sütőporral és az egészet röviden keverjük hozzá a tojásos masszához.
Sütés:
A gofrisütőt állítsuk közepes fokozatra és a sütőfelületet kenjük meg zsiradékkal. Minden gofrihoz tegyünk kb. 2 evőkanál tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük aranybarnára a gofrit.
A gofrikat egyenként tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?