Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kókuszos amerikai palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez 

Krémhez:

250 ml tej
50 g kókuszreszelék
40 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
200 ml tejet egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kétféle cukrot, kevergetve felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. A keményítőt a maradék hideg tejben simára keverjük, a lábasba öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint.

Tészta:
Amíg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük a langyos kókuszos krémmel, erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén krém kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a másik három adagot is, majd mind a négy palacsintatornyot meglocsoljuk a desszertöntettel.

Tipp:

A krémhez tej helyett választhatunk kókuszitalt.
Csokis-kókuszos amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!