Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kókuszos amerikai palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez 

Krémhez:

250 ml tej
50 g kókuszreszelék
40 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
200 ml tejet egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kétféle cukrot, kevergetve felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. A keményítőt a maradék hideg tejben simára keverjük, a lábasba öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint.

Tészta:
Amíg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük a langyos kókuszos krémmel, erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén krém kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a másik három adagot is, majd mind a négy palacsintatornyot meglocsoljuk a desszertöntettel.

Tipp:

A krémhez tej helyett választhatunk kókuszitalt.
Csokis-kókuszos amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!