
Csokis-kókuszos amerikai palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés:
200 ml tejet egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kétféle cukrot, kevergetve felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. A keményítőt a maradék hideg tejben simára keverjük, a lábasba öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint.
Tészta:
Amíg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük a langyos kókuszos krémmel, erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén krém kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a másik három adagot is, majd mind a négy palacsintatornyot meglocsoljuk a desszertöntettel.
Tipp:


Csokis-kókuszos amerikai palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
200 ml tejet egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kétféle cukrot, kevergetve felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. A keményítőt a maradék hideg tejben simára keverjük, a lábasba öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint.
Tészta:
Amíg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd kézi habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük a langyos kókuszos krémmel, erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén krém kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a másik három adagot is, majd mind a négy palacsintatornyot meglocsoljuk a desszertöntettel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?