Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-kókuszos süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
pici tej vagy víz

Töltelék:

20 dkg cukor
1 cs. vaníliás Dr. Oetker Vanillincukor
2 dl tejföl
50 dkg túró
2-3 evőkanál búzadara
3 tojásfehérje
5 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet margarinnal, porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, tejet, és összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk a barna tésztát. Erre jön a töltelék: Cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, túrót, búzadarát, kókuszreszeléket összekeverjük, és hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ráöntjük a barna lapra a túrós tölteléket, majd óvatosan tetejére tesszük a másik kinyújtott tésztát.
Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Túrós-kókuszos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!