Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-kókuszos süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
pici tej vagy víz

Töltelék:

20 dkg cukor
1 cs. vaníliás Dr. Oetker Vanillincukor
2 dl tejföl
50 dkg túró
2-3 evőkanál búzadara
3 tojásfehérje
5 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet margarinnal, porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, tejet, és összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk a barna tésztát. Erre jön a töltelék: Cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, túrót, búzadarát, kókuszreszeléket összekeverjük, és hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ráöntjük a barna lapra a túrós tölteléket, majd óvatosan tetejére tesszük a másik kinyújtott tésztát.
Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Túrós-kókuszos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!