Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós minikuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós minikuglóf

25 dkg margarin
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
csipet só

Díszítéshez:

porcukor
olvasztott csokoládé

Forma kikenéséhez:

margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A minikuglóf formákat kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A túrót villával jól összetörjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a reszelt citrom héjával.
A puha margarint felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Tovább keverjük, és hozzáadjuk kanalanként a túrót és a lisztet.
A tésztát a formákba kanalazzuk. Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formákban hagyjuk kihűlni.
Porcukorral, illetve olvasztott csokival díszíthetjük.

Tálalás

Kb. 18 db lesz belőle.

Tárolás

Dobozban, légmentesen lezárva pár napig eláll. Bár nálunk nem volt szükség tárolásra :-)

Alternatív elkészítés

Eredetileg 5 dkg mazsolát is lehet belekeverni, de én azt most kihagytam. Aki szereti, tehet bele rumos meggyet, aszalt gyümölcsöket.
A nyers tészta állaga kicsit ragacsos, ezért én kézzel simítottam a formákba. Nem jött fel annyira, mint egy muffin, kb. 0,5 cm üres helyet hagytam a formák tetejéig.
Túrós minikuglóf Túrós minikuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!