Túrós pogácsa
Hozzávalók
Túrós pogácsa
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk (a hajtogatás el is maradhat).
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére:
1/2 db tojás felverve
Tálalás
Túrós pogácsa
Hozzávalók
Túrós pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk (a hajtogatás el is maradhat).
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére:
1/2 db tojás felverve
Tálalás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?