Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós pogácsa

25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk só
1 dkg élesztő
1/2 dl tej
1/2 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Én nem hajtogattam, jól összedolgoztam kelesztő tálban, kb.40percig pihentettem.

Elkészítés

Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk (a hajtogatás el is maradhat).
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére:
1/2 db tojás felverve

Tálalás

Én dupla adagból készítettem.
Túrós pogácsa Túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!