Tojáslikőrös kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.
Tipp:
Tojáslikőrös kuglóf
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?