Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

270 g búzaliszt
5 darab tojás (M-es)
220 g cukor
200 ml tojáslikőr
100 ml napraforgóolaj

Mázhoz:

150 g porcukor
2-3 evőkanál tojáslikőr

Díszítéshez:

étcsokoládés és fehér csokoládés tojás formájú drazsék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget körben kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.

Tipp:

Keverhetünk a kuglóf tésztájába 50 g rumba áztatott mazsolát.
Tojáslikőrös kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!