
Túrós-szedres szelet


Hozzávalók
kb. 30 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Morzsa tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól elkeverjük. A túrós masszát a tésztán egyenletesen elsimítjuk, tetején a szedret elosztjuk.
A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel morzsás tésztává összedolgozzuk. A morzsa tésztát a szedren elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében tálaljuk.
Alternatív elkészítés


Túrós-szedres szelet
Hozzávalók
kb. 30 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól elkeverjük. A túrós masszát a tésztán egyenletesen elsimítjuk, tetején a szedret elosztjuk.
A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel morzsás tésztává összedolgozzuk. A morzsa tésztát a szedren elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében tálaljuk.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?