Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-szedres szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelethez:

Tésztához:

300 g búzaliszt
75 g porcukor
125 g zsírszegény túró
100 ml tej
100 ml napraforgó olaj

Töltelékhez:

750 g zsírszegény túró
200 g porcukor
3 tojás (közepes méretű)
4 evőkanál napraforgó olaj
500 g mélyfagyasztott szeder

Morzsa tésztához:

300 g búzaliszt
250 g Rama
200 g porcukor

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szedret hagyjuk felolvadni, majd jól lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál használatával) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton rövid idő alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük.

A töltelékhez a gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól elkeverjük. A túrós masszát a tésztán egyenletesen elsimítjuk, tetején a szedret elosztjuk.

A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel morzsás tésztává összedolgozzuk. A morzsa tésztát a szedren elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Szeder helyett áfonyát, málnát, ribizlit vagy vegyes erdei gyümölcsöt is használhatunk.
A Túrós-szedres szelet némileg időigényesebb, gyakorlatot igénylő édes sütemény desszertnek, étkezés utánra, vagy önálló fogásként uzsonnára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!