Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-málnás kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

Tészta:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Pudingtöltelék:

40 g cukor
400 ml tej
40 g vaj vagy margarin

Gyümölcstöltelék:

100 g mélyhűtött málna

A kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Pudingos-málnás kalács sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Pudingos töltelék:
A töltelékhez a pudingport cukorral és tejjel simára keverjük és a tasakon lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a vajat vagy margarint és többszöri keverés mellett lehűtjük.

Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk és a a lehűtött pudingot a tésztára kenjük úgy, hogy szabadon hagyunk egy kb. 2 cm-es peremet.
A málnát eloszlatjuk ezen a pudingos tésztán és a tésztát feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ollóval kb. 3 cm-ként bevagdossuk és a darabokat felváltva a közepétől kezdve balra majd jobbra behajtjuk (1. ábra). Felvert tojással megkenjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk és a Pudingos-málnás kalács süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Tetszés szerint a gyümölcstölteléknek használhatunk erdei gyümölcskeveréket vagy meggyet a Pudingos-málnás kalács sütemény elkészítéséhez.
A Pudingos-málnás kalács látványos húsvéti sütemény, melyet főfogás után tálalunk vendégeinknek. A Pudingos-málnás kalács sütemény tésztáját konyhai ollóval vágjuk szeletekre sütés előtt formázva meg belőlük a süteményt.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!