Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-málnás kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet Pudingos-málnás kalács elkészítéséhez

Tepsihez:

Tészta:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Pudingtöltelék:

40 g cukor
400 ml tej
40 g vaj vagy margarin

Gyümölcstöltelék:

100 g mélyhűtött málna

A kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

A Pudingos-málnás kalács elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Pudingos töltelék:
A töltelékhez a pudingport cukorral és tejjel simára keverjük és a tasakon lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a vajat vagy margarint és többszöri keverés mellett lehűtjük.

Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk és a a lehűtött pudingot a tésztára kenjük úgy, hogy szabadon hagyunk egy kb. 2 cm-es peremet.
A málnát eloszlatjuk ezen a pudingos tésztán és a tésztát feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ollóval kb. 3 cm-ként bevagdossuk és a darabokat felváltva a közepétől kezdve balra majd jobbra behajtjuk (1. ábra). Felvert tojással megkenjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Tetszés szerint a gyümölcstölteléknek használhatunk erdei gyümölcskeveréket vagy meggyet.
Pudingos-málnás kalács Pudingos-málnás kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!