Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

BARNATÉSZTA:

50 DKG LISZT
12 DKG MARGARIN
2 Kk. szódabikarbóna
6 EK. TEJFÖL

SÁRGA TÉSZTA:

30 DKG LISZT
10 DKG CUKOR
6 DKG MARGARIN
1 Kk. szódabikarbóna
3 EK. TEJFÖL

TÚRÓKRÉM:

1 KG TÚRÓ
40 DKG KRISTÁLYCUKOR
4 EK. BÚZADARA
6 DB TOJÁS
1 DB CITROM RESZELT HÉJA
4 EK. TEJFÖL
íZLÉS SZERINT DARÁLT DIÓ
BARACKLEKVÁR
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. Közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A barna tésztát összegyúrjuk, kettévesszük. A sárga tésztát összegyúrjuk, a túró krémet összekeverjük. Tepsibe belenyújtjuk a sárga tésztát, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. A barna lappal ugyanezt tesszük. (baracklekvár, darált dió) rátesszük a túrókrémet, majd a barna tésztát. 180 fokon megsütjük, csokimázzal bevonjuk.
Túrós zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!