Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. téglalap alakú kiszúró 4 x 6 cm)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 csipet só
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtjuk. A kekszeket téglalap alakú kiszúróval (4 x 6 cm) kiszúrjuk, a tepsibe fektetjük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 8 - 10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Henger alakú kekszek készítéséhez a tésztát elfelezzük, hengerekké formázzuk (4 cm Ø) és vágódeszkán legalább 2 órára vagy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A hengereket szeletekre vágjuk, a tepsibe fektetjük, és megsütjük.
Vajas keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!