Nyuszifejek
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
225 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Kenéshez:
1-2 teáskanál tej
Díszítéshez:
mazsola
némi darabolt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
A mazsola helyett mogyorót is használhatunk a nyuszifejek szeméhez és orrához.
Kedvencnek jelölöm
Nyuszifejek
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
225 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Kenéshez:
1-2 teáskanál tej
Díszítéshez:
mazsola
némi darabolt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
A mazsola helyett mogyorót is használhatunk a nyuszifejek szeméhez és orrához.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?