Nyuszifejek
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
Nyuszifejek
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.
Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?