Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszifejek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

225 ml tej
100 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1-2 teáskanál tej

Díszítéshez:

mazsola
némi darabolt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
A megkelt élesztős tésztát enyhén megszórjuk liszttel, és enyhén lisztezett munkalapon rudat formálunk belőle. Osszuk kb. 12 egyenlő darabra, és mindegyik darabot formázzuk golyóvá. Formázzunk minden egyes golyóból kb. 12 cm hosszú cseppet, és kissé lapítsuk el. A hegyes végét vágjuk félbe, és formázzunk belőle füleket.

Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire és kenjük meg tejjel. Nyomjuk bele a mazsolát szemnek és az orrnak. A manduladarabokat pedig helyezzük bele bajuszként. Hagyjuk a nyuszifejeket még további kb. 15 percig meleg helyen kelni.

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a nyuszifejeket.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a nyuszifejeket egy süteményrácson kihűlni.

Tipp:

A mazsola helyett mogyorót is használhatunk a nyuszifejek szeméhez és orrához.
Nyuszifejek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!