Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás-desszert banánnal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

4 db Oreo keksz
1 db banán
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Oreo kekszeket óvatosan szétválasztjuk, a tölteléket keverőtálba tesszük. A kekszeket fagyasztótasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy sodrófa segítségével durvára törjük-morzsoljuk. Félretesszük. A banánt meghámozzuk és felszeleteljük.

Elkészítés:

Krém:

A tejet az Oreo töltelékhez öntjük, a krémport hozzáadjuk. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. Néhány banánkarikát a krémhez forgatunk, és szétosztjuk 4 desszertes pohárban. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A vakondtúrás-desszertet tálalás előtt megszórjuk az Oreo keksz morzsával, és banánkarikákkal díszítjük.

Tippek:

A desszertet másfajta csokoládés kekszekkel, cookie-kkal is elkészíthetjük.
Banán helyett egy kis doboznyi mandarinbefőttet is használhatunk.
A vaníliás krém, a csokoládé és a banán ízharmóniájával ajándékozza meg vendégeit a Vakondtúrás-desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!