Vakondtúrás torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Piskóta
2. Tojássárgája: kristálycukorral keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat.
3. Tojásfehérje: verjük fel kemény habbá.
4. A lisztes keveréket öntsük hozzá a tojássárgás masszához, majd keverjük simára.
5. Óvatosan forgassuk bele a felvert habot, vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
6. A 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, oldalait kenjük be vajjal, hogy ne tapadjon hozzá a tészta.
7. Öntsük bele a masszát, oszlassuk el benne egyenletesen és a 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Fontos, hogy az első 15-20 percben NE (!!!) nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta és nem lesz szép magas! Ez idő letelte után végezzünk csak tűpróbát.
8. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni a piskótát.
9. A kihűlt piskótának óvatosan szedjük ki a belsejét egy kis tálba (később még kelleni fog a tésztamorzsalék!) DE figyeljünk arra, hogy 2-2cm távolság legyen az aljától és a peremétől számítva!
Töltelék
2. Ez után a banánokat a lapos felével a kikapart piskóta belsejébe tesszük.
Krém
Összeállítás
2. Szórjuk be a tésztamorzsalékkal, de vigyázzunk, hogy ne deformálódjon el a krémkupola!
3. Befejezésül pedig szórjunk rá egy kis kakaóport.
Tipp: Érdemes 1 éjszakára behűteni, hogy az ízek összeérjenek.
Vakondtúrás torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta
2. Tojássárgája: kristálycukorral keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat.
3. Tojásfehérje: verjük fel kemény habbá.
4. A lisztes keveréket öntsük hozzá a tojássárgás masszához, majd keverjük simára.
5. Óvatosan forgassuk bele a felvert habot, vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
6. A 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, oldalait kenjük be vajjal, hogy ne tapadjon hozzá a tészta.
7. Öntsük bele a masszát, oszlassuk el benne egyenletesen és a 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. Fontos, hogy az első 15-20 percben NE (!!!) nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta és nem lesz szép magas! Ez idő letelte után végezzünk csak tűpróbát.
8. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni a piskótát.
9. A kihűlt piskótának óvatosan szedjük ki a belsejét egy kis tálba (később még kelleni fog a tésztamorzsalék!) DE figyeljünk arra, hogy 2-2cm távolság legyen az aljától és a peremétől számítva!
Töltelék
2. Ez után a banánokat a lapos felével a kikapart piskóta belsejébe tesszük.
Krém
Összeállítás
2. Szórjuk be a tésztamorzsalékkal, de vigyázzunk, hogy ne deformálódjon el a krémkupola!
3. Befejezésül pedig szórjunk rá egy kis kakaóport.
Tipp: Érdemes 1 éjszakára behűteni, hogy az ízek összeérjenek.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?