Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baileys-cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 db-os):

kb. 12 darab muffinpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj, vagy margarin
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
1 csipet só
50 g őrölt, pörkölt mogyoró
30 g finomra aprított étcsokoládé

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
30 g cukor
100 ml Baileys

Díszítéshez:

finomra aprított étcsokoládé
csokoládé szívecskék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Baileys-cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a Baileys-cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.

Tipp:

Őrölt mogyoró helyett őrölt mandulát is használhatunk a Baileys-cupcake díszítéséhez.
Baileys-cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!