
Epres vaníliapuding



Hozzávalók
Vaníliapudinghoz:
Eperhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a 35 g cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Rétegezés:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszín felét óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingba. Az epret, a vaníliapudingot és a tejszínt desszertpoharakba rétegezzük, ízlés szerint pisztáciával és felezett eperrel díszítjük.
Tipp:


Epres vaníliapuding
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Eperhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a 35 g cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Rétegezés:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszín felét óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingba. Az epret, a vaníliapudingot és a tejszínt desszertpoharakba rétegezzük, ízlés szerint pisztáciával és felezett eperrel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?