Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres vaníliapuding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Vaníliapudinghoz:

500 ml tej
35 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Eperhez:

300 g eper
frissen facsart citromlé
1 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, díszítéshez félreteszünk néhány epret a zöldjével, a többit megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Kevés citromlével és cukorral ízesítjük.

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a 35 g cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

Rétegezés:
A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszín felét óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingba. Az epret, a vaníliapudingot és a tejszínt desszertpoharakba rétegezzük, ízlés szerint pisztáciával és felezett eperrel díszítjük.

Tipp:

Tetszés szerint a pudingot elkészíthetjük, akár Dr. Oetker Eredeti csokoládés pudinggal és málnával is.
A Epres vaníliapuding glutén- és tojásmentesen, könnyen és gyorsan elkészíthető vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!