Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliafagyis jegeskávé

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Jegeskávéhoz:

4 adag (120 ml) presszókávé
4 teáskanál cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 ml tej
150 g vaníliafagylalt
jégkockák vagy tört jég

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A frissen lefőzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

4 nagyobb pohár aljába jeget teszünk, ráöntjük az ízesített kávét és a tejet. A tetejére gombócozzuk a fagylaltot, végül megszórjuk a tortadarával. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Tejszínhabot is tehetünk a kávé tetejére.
Vaníliafagyis jegeskávé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!