
Vaníliás kifli-tiramisu



Hozzávalók
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.


Vaníliás kifli-tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?