![Vaníliás kifli-tiramisu](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31610/vanilias-kifli-tiramisu-15223.webp)
Vaníliás kifli-tiramisu
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vaníliás kifli-tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
![A Vaníliás kifli-tiramisu receptje 8 adag pohárkrém desszert elkészítéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31610/vanilias-kifli-tiramisu-15223.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?