Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás kifli-tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tiramisuhoz:

250 g vaníliás kifli
300 g mandarinfilé (kb. 900 g mandarin)
75 ml eszpresszó (hideg)
1 - 2 evőkanál narancslikőr
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
35 g cukor

Pirított mandulához:

kb. 2 evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál víz
50 g egész mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kb. 8 vaníliás kiflit díszítésnek félreteszünk, a maradék kekszet durvára aprítjuk. A mandarint meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját is, és kivágjuk a gyümölcsfiléket. Az eszpresszót és a narancslikőrt összekeverjük.

Elkészítés:

Tiramisu:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.

Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.

Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.

Tippek:

A legfinomabb vaníliás kifli receptjét megtalálhatod erre a linkre kattintva.
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
A Vaníliás kifli-tiramisu receptje 8 adag pohárkrém desszert elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!