Csokoládés-banános desszert
Hozzávalók
1 db banán
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém csokoládés
200 ml hideg tej
150 g natúr joghurt
75 g tejföl
4 evőkanál tetszőleges csokoládés müzli
Elkészítés
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, 4 desszertes pohárban elosztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés-banános desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
1 db banán
200 ml hideg tej
150 g natúr joghurt
75 g tejföl
4 evőkanál tetszőleges csokoládés müzli
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, 4 desszertes pohárban elosztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?