![Vaníliás kráterszelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31871/vanilias-kraterszelet-15603.jpg)
Vaníliás kráterszelet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. Az olajat és a tejet hozzáöntjük, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd két evőkanál segítségével foltokban rákanalazzuk a megdermedt pudingot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük. A tejfölt a porcukorral és a vanillincukorral simára keverjük, a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vaníliás kráterszelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. Az olajat és a tejet hozzáöntjük, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd két evőkanál segítségével foltokban rákanalazzuk a megdermedt pudingot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük. A tejfölt a porcukorral és a vanillincukorral simára keverjük, a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Vaníliás kráterszelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31871/vanilias-kraterszelet-15603.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?