Vaníliás kráterszelet
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. Az olajat és a tejet hozzáöntjük, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd két evőkanál segítségével foltokban rákanalazzuk a megdermedt pudingot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük. A tejfölt a porcukorral és a vanillincukorral simára keverjük, a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Vaníliás kráterszelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. Az olajat és a tejet hozzáöntjük, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd két evőkanál segítségével foltokban rákanalazzuk a megdermedt pudingot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük. A tejfölt a porcukorral és a vanillincukorral simára keverjük, a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?