Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás kráterszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
180 g cukor
100 ml napraforgóolaj
100 ml tej
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

800 ml tej
150 g cukor

Tetejére:

300 g tejföl
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Töltelék:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. Az olajat és a tejet hozzáöntjük, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd két evőkanál segítségével foltokban rákanalazzuk a megdermedt pudingot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük. A tejfölt a porcukorral és a vanillincukorral simára keverjük, a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Két eltérő ízű és színű pudinggal is elkészíthetjük a süteményt, például punccsal és vaníliával.
Vaníliás kráterszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!