Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi, virágos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Hosszúkás sütőforma (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
160 g cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

200 g bogyósgyümölcs lekvár

Krémhez:

200 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
300 ml tej
2-3 evőkanál cukor
sütő- és ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kenjük ki, majd lisztezzük és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. A tojásokat kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes fordulatszámon keverjük a masszához. Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kb. 10 percig hagyjuk állni a süteményt a formában, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Főzzük meg a pudingot a leírás szerint, de csak 300 ml tejjel, és 2-3 evőkanál cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
Vágjuk át a tésztát vízszintesen kétszer, és a lapok közt töltsük meg gyümölcslekvárral.

Krém:
A vajat vagy margarint és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig keverjük habosra. Adjuk hozzá evőkanalanként a pudingot, és keverjük tovább 1 percig. A krém kb. 1/3-át ételfestékkel színezzük zöldre. A maradékot tetszés szerinti színekre színezzük.

A zöld krémmel kenjük meg a süteményt, majd a maradék krémet tegyük egy zacskóba és vágjuk le a zacskó hegyét. Díszítsük a süteményt tetszőleges színű és különböző formájú virágokkal, és a maradék zöld krémmel készítsük leveleket.

A süteményt tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tavaszi, virágos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!