
Tavaszi, virágos sütemény



Hozzávalók
Hosszúkás sütőforma (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. A tojásokat kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes fordulatszámon keverjük a masszához. Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kb. 10 percig hagyjuk állni a süteményt a formában, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Főzzük meg a pudingot a leírás szerint, de csak 300 ml tejjel, és 2-3 evőkanál cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk át a tésztát vízszintesen kétszer, és a lapok közt töltsük meg gyümölcslekvárral.
Krém:
A vajat vagy margarint és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig keverjük habosra. Adjuk hozzá evőkanalanként a pudingot, és keverjük tovább 1 percig. A krém kb. 1/3-át ételfestékkel színezzük zöldre. A maradékot tetszés szerinti színekre színezzük.
A zöld krémmel kenjük meg a süteményt, majd a maradék krémet tegyük egy zacskóba és vágjuk le a zacskó hegyét. Díszítsük a süteményt tetszőleges színű és különböző formájú virágokkal, és a maradék zöld krémmel készítsük leveleket.
A süteményt tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.


Tavaszi, virágos sütemény
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Hosszúkás sütőforma (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. A tojásokat kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes fordulatszámon keverjük a masszához. Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el a tetejét, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kb. 10 percig hagyjuk állni a süteményt a formában, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Főzzük meg a pudingot a leírás szerint, de csak 300 ml tejjel, és 2-3 evőkanál cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk át a tésztát vízszintesen kétszer, és a lapok közt töltsük meg gyümölcslekvárral.
Krém:
A vajat vagy margarint és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig keverjük habosra. Adjuk hozzá evőkanalanként a pudingot, és keverjük tovább 1 percig. A krém kb. 1/3-át ételfestékkel színezzük zöldre. A maradékot tetszés szerinti színekre színezzük.
A zöld krémmel kenjük meg a süteményt, majd a maradék krémet tegyük egy zacskóba és vágjuk le a zacskó hegyét. Díszítsük a süteményt tetszőleges színű és különböző formájú virágokkal, és a maradék zöld krémmel készítsük leveleket.
A süteményt tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?