Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványkekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. szívek, fenyőfák)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, a tojást és a vajat vagy a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, és enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik feléből szíveket, a másik feléből pedig fenyőfákat szúrunk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik mázhoz 3-4 csepp piros ételszínezéket cseppentünk és fogpiszkálóval óvatosan áthúzzuk, hogy márványmintát kapjunk (1. kép). Ezt a folyamatot meg kell ismételni, ha az ételszínezék nem látszik elég erősen. A szíveket a lapos felével óvatosan a mázba mártjuk (2. kép), kivesszük, és egy ív sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. A félretett cukormázat ugyanígy készítjük el, csak a mázat kevés zöld ételszínezékkel színezzük és a fenyőket mártjuk bele.

Tippek:

Ha a tészta túl lágy, tegyük letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Márványkekszek Márványkekszek Márványkekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!