Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványkekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. szívek, fenyőfák)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, a tojást és a vajat vagy a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, és enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik feléből szíveket, a másik feléből pedig fenyőfákat szúrunk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik mázhoz 3-4 csepp piros ételszínezéket cseppentünk és fogpiszkálóval óvatosan áthúzzuk, hogy márványmintát kapjunk (1. kép). Ezt a folyamatot meg kell ismételni, ha az ételszínezék nem látszik elég erősen. A szíveket a lapos felével óvatosan a mázba mártjuk (2. kép), kivesszük, és egy ív sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. A félretett cukormázat ugyanígy készítjük el, csak a mázat kevés zöld ételszínezékkel színezzük és a fenyőket mártjuk bele.

Tippek:

Ha a tészta túl lágy, tegyük letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Márványkekszek Márványkekszek Márványkekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!