Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványkekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúrók (pl. szívek, fenyőfák)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
piros és zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót, a tojást és a vajat vagy a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, és enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagra kinyújtjuk. Az egyik feléből szíveket, a másik feléből pedig fenyőfákat szúrunk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot a citromlével alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik mázhoz 3-4 csepp piros ételszínezéket cseppentünk és fogpiszkálóval óvatosan áthúzzuk, hogy márványmintát kapjunk (1. kép). Ezt a folyamatot meg kell ismételni, ha az ételszínezék nem látszik elég erősen. A szíveket a lapos felével óvatosan a mázba mártjuk (2. kép), kivesszük, és egy ív sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni. A félretett cukormázat ugyanígy készítjük el, csak a mázat kevés zöld ételszínezékkel színezzük és a fenyőket mártjuk bele.

Tippek:

Ha a tészta túl lágy, tegyük letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk.
Márványkekszek Márványkekszek Márványkekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
65 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!