
Vaníliás perec



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
perec formájú kiszúróforma (kb. 7x4x2,5 cm)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kis pereceket szúrunk ki belőle. A pereceket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a linzer pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kis pereceket szúrunk ki belőle. A pereceket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a linzer pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Tipp:
Ha nincs perec formájú kiszúrónk, sodorjunk a tésztából kb. 20-25 g-os vékony hengereket, hajtsuk perec formára, és a recept alapján süssük készre.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás perec
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
perec formájú kiszúróforma (kb. 7x4x2,5 cm)
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kis pereceket szúrunk ki belőle. A pereceket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a linzer pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kis pereceket szúrunk ki belőle. A pereceket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a linzer pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pereceket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Tipp:
Ha nincs perec formájú kiszúrónk, sodorjunk a tésztából kb. 20-25 g-os vékony hengereket, hajtsuk perec formára, és a recept alapján süssük készre.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?