Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-pisztáciás trifle málnával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

40 g cukor
500 ml mandulaital

Összeállításhoz:

kb. 2 evőkanál porcukor
100 g amarettini
kb. 6 evőkanál desszertbor
kb. 80-100 g aprított pisztácia
200 g málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát szemezzük.

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
A Creme VEGA-t ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A kihűlt pudingot átkeverjük. Az amarettinikből 4-6 darabot, valamint egy keveset az aprított pisztáciából és a málnából félreteszünk, a többi kekszet beletesszük 4-6 desszertes pohár aljába, és meglocsoljuk a desszertborral. Erre kanalazzuk a pudingot, majd elosztjuk rajta az aprított pisztáciát és a málnát, végül pedig az ízesített Creme VEGA-t. A trifle desszerteket a félretett pisztáciával, amarettinikkel és málnaszemekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Ha nem tálaljuk azonnal a desszertet, tegyük hűtőbe, és a díszítésnek szánt pisztáciát, amarettinit és málnát csak közvetlenül tálalás előtt tegyük a trifle-k tetejére.
Vaníliás-pisztáciás trifle málnával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!