Vegán teasütemény
Hozzávalók
Tésztához:
200 g vegán margarin
100 g porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
½ teaskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
kb. 50 g vegán táblás csokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint egy tálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a Creme VEGA-t és a citromlevet, majd egy percig magas fokozaton keverjük A lisztet és a sütőport összekeverjük és közepes fokozaton hozzáadjuk. Egy habzsákra csillagfejet (kb. 8-10 mm Ø) teszünk és a tésztát kis adagokban a habzsákba töltjük. Tetszés szerint különböző formákat nyomunk a tésztából a tepsire, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.
Tippek:
A süteményeket jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk. Habzsák helyett süteménynyomdával is formázhatjuk a süteményeket.
Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Kedvencnek jelölöm
Vegán teasütemény
Hozzávalók
kb. 50-60 darab elkészítéséhez
Tésztához:
200 g vegán margarin
100 g porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
½ teaskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
kb. 50 g vegán táblás csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint egy tálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a Creme VEGA-t és a citromlevet, majd egy percig magas fokozaton keverjük A lisztet és a sütőport összekeverjük és közepes fokozaton hozzáadjuk. Egy habzsákra csillagfejet (kb. 8-10 mm Ø) teszünk és a tésztát kis adagokban a habzsákba töltjük. Tetszés szerint különböző formákat nyomunk a tésztából a tepsire, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.
Tippek:
A süteményeket jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk. Habzsák helyett süteménynyomdával is formázhatjuk a süteményeket.
Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?