Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán teasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50-60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50-60 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g vegán margarin
100 g porcukor
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
½ teaskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

kb. 50 g vegán táblás csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint egy tálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a Creme VEGA-t és a citromlevet, majd egy percig magas fokozaton keverjük A lisztet és a sütőport összekeverjük és közepes fokozaton hozzáadjuk. Egy habzsákra csillagfejet (kb. 8-10 mm Ø) teszünk és a tésztát kis adagokban a habzsákba töltjük. Tetszés szerint különböző formákat nyomunk a tésztából a tepsire, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.

Tippek:

A süteményeket jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Habzsák helyett süteménynyomdával is formázhatjuk a süteményeket.
Vegán teasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!