![Vaníliás sajttorta sütés nélkül](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31517/vanilias-sajttorta-sutes-nelkul-15050.jpg)
Vaníliás sajttorta sütés nélkül
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához 20 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vaníliás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 20 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
![Vaníliás sajttorta sütés nélkül krémsajttal és túróval, vaníliával.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31517/vanilias-sajttorta-sutes-nelkul-15050.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?