Vaníliás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához 20 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz
Krémhez:
½ bio citrom
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
málnaöntet
Elkészítés
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 20 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz
Krémhez:
½ bio citrom
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
málnaöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?