Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 20 Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz

Krémhez:

½ bio citrom
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
málnaöntet

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.

A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.

Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.

Tipp:

Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.
Vaníliás sajttorta sütés nélkül krémsajttal és túróval, vaníliával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!