
Vaníliás sajttorta sütés nélkül



Hozzávalók
Csatos tortaformához 20 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz
Krémhez:
½ bio citrom
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
málnaöntet
Elkészítés
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 20 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
70 g vaj vagy Rama margarin
120 g vajas keksz
Krémhez:
½ bio citrom
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g krémsajt (60 % -os)
500 g túró (10 % -os)
90 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
málnaöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
A tortalaphoz főzőedényben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük.
A tortaforma alját (20 cm Ø) sütőpapírral béleljük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hideg helyre tesszük.
Sajtkrém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A lereszelt citromhéjat és a citrom levét, a vanillincukrot, a krémsajtot és a túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A porcukrot keverőtálba szitáljuk, és a zselatinnal együtt szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hideg helyre tesszük. A sajttortát málnaöntettel tálaljuk.
Tipp:
Ha még gyümölcsösebb süteményt szeretnénk, helyettesítsük a túrót gyümölcsös krémtúróval.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?