Csokoládés piskótatorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 16 cm):
Piskóta tésztához:
Csoki ganache-hoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval, majd 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele röviden. Keverjük hozzá az étolajat és a langyos vizet, majd reszeljük bele a tortabevonót. Keverjük át, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig egy süteményrácson, majd fordítsuk ki egy sütőpapírral borított rácsra és hagyjuk kihűlni.
Fordítsuk vissza az alapot, és vágjuk át vízszintesen háromszor. Helyezzük a felső tortalapot egy tortalapra úgy, hogy a görbülete felfelé nézzen, és kissé egyenesítse ki.
Ganache:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel(habverő) közepes fokozaton felverjük. Tegyük a ganache 1/4 részét egy csillag alakú (Ø 8-9 mm) kinyomóval ellátott habzsákba és nyomjunk halmokat a tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, és a ganache újabb negyedét halmozzuk rá. Folytassuk a folyamatot. Az elkészült tortát fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
Tipp:
Csokoládés piskótatorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 16 cm):
Piskóta tésztához:
Csoki ganache-hoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval, majd 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele röviden. Keverjük hozzá az étolajat és a langyos vizet, majd reszeljük bele a tortabevonót. Keverjük át, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig egy süteményrácson, majd fordítsuk ki egy sütőpapírral borított rácsra és hagyjuk kihűlni.
Fordítsuk vissza az alapot, és vágjuk át vízszintesen háromszor. Helyezzük a felső tortalapot egy tortalapra úgy, hogy a görbülete felfelé nézzen, és kissé egyenesítse ki.
Ganache:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel(habverő) közepes fokozaton felverjük. Tegyük a ganache 1/4 részét egy csillag alakú (Ø 8-9 mm) kinyomóval ellátott habzsákba és nyomjunk halmokat a tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, és a ganache újabb negyedét halmozzuk rá. Folytassuk a folyamatot. Az elkészült tortát fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?