Csokoládés piskótatorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 16 cm):
Piskóta tésztához:
Csoki ganache-hoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval, majd 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele röviden. Keverjük hozzá az étolajat és a langyos vizet, majd reszeljük bele a tortabevonót. Keverjük át, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig egy süteményrácson, majd fordítsuk ki egy sütőpapírral borított rácsra és hagyjuk kihűlni.
Fordítsuk vissza az alapot, és vágjuk át vízszintesen háromszor. Helyezzük a felső tortalapot egy tortalapra úgy, hogy a görbülete felfelé nézzen, és kissé egyenesítse ki.
Ganache:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel(habverő) közepes fokozaton felverjük. Tegyük a ganache 1/4 részét egy csillag alakú (Ø 8-9 mm) kinyomóval ellátott habzsákba és nyomjunk halmokat a tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, és a ganache újabb negyedét halmozzuk rá. Folytassuk a folyamatot. Az elkészült tortát fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
Tipp:
Csokoládés piskótatorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 16 cm):
Piskóta tésztához:
Csoki ganache-hoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval, majd 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele röviden. Keverjük hozzá az étolajat és a langyos vizet, majd reszeljük bele a tortabevonót. Keverjük át, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig egy süteményrácson, majd fordítsuk ki egy sütőpapírral borított rácsra és hagyjuk kihűlni.
Fordítsuk vissza az alapot, és vágjuk át vízszintesen háromszor. Helyezzük a felső tortalapot egy tortalapra úgy, hogy a görbülete felfelé nézzen, és kissé egyenesítse ki.
Ganache:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel(habverő) közepes fokozaton felverjük. Tegyük a ganache 1/4 részét egy csillag alakú (Ø 8-9 mm) kinyomóval ellátott habzsákba és nyomjunk halmokat a tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, és a ganache újabb negyedét halmozzuk rá. Folytassuk a folyamatot. Az elkészült tortát fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?