Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés piskótatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 16 cm):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 ml étolaj
50 ml langyos víz

Csoki ganache-hoz:

200 g magas kakaótartalmú csokoládé
200 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csokoládét vágjuk apró darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Forraljuk fel a habtejszínt és öntsük rá a felaprított csokoládéra, majd keverjük össze egy kanállal, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Hűtsük a ganache-t több órán át, lehetőleg egy éjszakán át.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 3 percig magas fokozaton verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a kakaóval, majd 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele röviden. Keverjük hozzá az étolajat és a langyos vizet, majd reszeljük bele a tortabevonót. Keverjük át, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig egy süteményrácson, majd fordítsuk ki egy sütőpapírral borított rácsra és hagyjuk kihűlni.

Fordítsuk vissza az alapot, és vágjuk át vízszintesen háromszor. Helyezzük a felső tortalapot egy tortalapra úgy, hogy a görbülete felfelé nézzen, és kissé egyenesítse ki.

Ganache:
A hideg ganache-t konyhai robotgéppel(habverő) közepes fokozaton felverjük. Tegyük a ganache 1/4 részét egy csillag alakú (Ø 8-9 mm) kinyomóval ellátott habzsákba és nyomjunk halmokat a tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, és a ganache újabb negyedét halmozzuk rá. Folytassuk a folyamatot. Az elkészült tortát fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.

Tipp:

Ízlés szerint a piskótalapokat áztassuk be egy-egy evőkanál csokoládélikőrrel.
Csokoládés piskótatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!