Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

Töltelékhez:

500 ml tej
150 g cukor
6 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a muffin-formát zsiradékkal kikenjük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.

Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sötét, szinte már égett felület jellemző ezekre a kis tortákra.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
Vaníliás tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!