Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

Töltelékhez:

500 ml tej
150 g cukor
6 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a muffin-formát zsiradékkal kikenjük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.

Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sötét, szinte már égett felület jellemző ezekre a kis tortákra.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
Vaníliás tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!