Vaníliás tortácska
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
500 ml tej
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
30 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
150 g cukor
6 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a muffin-formát zsiradékkal kikenjük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sötét, szinte már égett felület jellemző ezekre a kis tortákra.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás tortácska
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a muffin-formát zsiradékkal kikenjük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sötét, szinte már égett felület jellemző ezekre a kis tortákra.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?