
Vaníliás tortácska



Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.


Vaníliás tortácska
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.
Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?