Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás tortácska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék

Tésztához:

Töltelékhez:

500 ml tej
150 g cukor
6 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a muffin-formát zsiradékkal kikenjük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A keményítőt kb. 5 evőkanál tejjel fokozatosan elkeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A keményítőt, a maradék tejet, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tojássárgáját főzőedényben habverővel összekeverjük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Röviden forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, miközben alkalmanként megkeverjük.

Tészta:
A tésztát kitekerjük és kb. 10 cm Ø tallérokat szúrunk ki és kibéleljük vele a muffin formákat. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, kisodorjuk és kiszaggatjuk. Mindaddig folytatjuk ez a folyamatot, míg a 12 formába nem jut tésztánk. A krémet egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát a sütő alsó rézében lévő rácsra helyezzük és a süteményt megsütjük

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rövid ideig a formában hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sötét, szinte már égett felület jellemző ezekre a kis tortákra.
A vaníliarúd kikapart belseje helyett a tölteléket elkészíthetjük 2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is.
Vaníliás tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!