
Vargabéles


Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg RAMA
5 dkg cukor
csipetnyi só
tejföl
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
1 tojás
30 dkg ujjnyi széles laska (tészta)
1 citrom reszelt héja
vanilia aroma
10 dkg mazsola
ízlés szerint cukor
Elkészítés
Elkészítés
A tészta (laska) hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen seríthető(nyújtható) tésztát kapjunk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.

Kedvencnek jelölöm

Vargabéles
Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg RAMA
5 dkg cukor
csipetnyi só
tejföl
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
1 tojás
30 dkg ujjnyi széles laska (tészta)
1 citrom reszelt héja
vanilia aroma
10 dkg mazsola
ízlés szerint cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta (laska) hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen seríthető(nyújtható) tésztát kapjunk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?