Csillag 1
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml tej

Mázhoz:

400 ml tej
180 g porcukor
2 evőkanál víz
fél teáskanál instant kávé
1 evőkanál finomliszt
50 g margarin

Tejszínhabhoz:

500 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágunk és mindkét lapot kb. 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, több helyen megbökdössük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Mázhoz:
A karamell mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel olvasszuk össze és karamellizáljuk. A kávét a tejjel és a liszttel keverjük össze és adjuk a karamellizált cukorhoz és folyamatos keverés mellett, alacsonyabb hőfokon sürítsük be (kb. 10-15 perc). Vegyük le a tűzhelyről keverjük hozzá a margarint és hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt öntsük a tésztalapra, simítsuk el, és hagyjuk teljesen megdermedni, majd a tésztalapot vágjuk 12 egyforma darabra.

Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.

Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.
A Francia krémes előkészített hozzávalókból gyorsan készíthető klasszikus sütemény.

Hozzászólások

S
Schneider Pálné
Dátum 2023. November. 04. 21:15
Üdvözlöm! Kérem aki feltette a receptet lehetett volna körültekintőbb,figyelmesebb! A máz hozzávalóinál 400ml tejet ír azaz /400ml az 4dl/ vagy netán nincsen tisztában a mértékegységekkel? Igaz csak egy nulla a külömbség! Mert így a recept alapján egy híg lötty lett az egész máz! Ki kellett dobni!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. November. 23. 14:46
Kedves Schneider Pálné! Köszönjük, hogy észrevételét megosztotta velünk. A mázhoz 400 ml tej szükséges, nem történt elírás. A máz elkészítésének a leírását módosítottuk, pontosítottuk, ugyanis a besűrítés kb. 10-15 percig is eltarthat. A kellemetlenségért elnézését kérjük! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!