
Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Tejszínhabhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mázhoz:
Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel összekeverjük és a cukorhoz adjuk. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint. Azonnal rásimítjuk a másik tésztalapra, majd hagyjuk száradni. Miután a máz megdermedt a tésztalapot 12 egyforma darabra vágjuk.
Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.


Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből
Hozzávalók
12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mázhoz:
Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel összekeverjük és a cukorhoz adjuk. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint. Azonnal rásimítjuk a másik tésztalapra, majd hagyjuk száradni. Miután a máz megdermedt a tésztalapot 12 egyforma darabra vágjuk.
Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?