Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes Dr. Oetker Házi Krémes krémből

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml tej

Mázhoz:

400 ml tej
180 g porcukor
2 evőkanál víz
fél teáskanál instant kávé
1 evőkanál finomliszt
50 g margarin

Tejszínhabhoz:

500 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágunk és mindkét lapot kb. 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, több helyen megbökdössük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Mázhoz:
Karamell-mázhoz a cukrot egy lábosban kevés vízzel összeolvasztjuk. A kávét a tejjel és a liszttel összekeverjük és a cukorhoz adjuk. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint. Azonnal rásimítjuk a másik tésztalapra, majd hagyjuk száradni. Miután a máz megdermedt a tésztalapot 12 egyforma darabra vágjuk.

Krém:
A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük.
Az egyik megsült tésztalapot egy tálcára fektetjük és sütőkeretet helyezünk köré (helyette magas falú tepsit is használhatunk). A krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.

Hab:
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd a krém tetejére halmozzuk és elsimítjuk, majd a mázzal fedett 12 tésztadarabot a tejszínhab tetején elosztjuk. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.
A Francia krémes előkészített hozzávalókból gyorsan készíthető klasszikus sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!