Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 érett banán (kb. 180 g)
100 ml étolaj, pl. repceolaj
200 ml cukormentes zabital
75 g zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A banánt meghámozzuk, és feldaraboljuk. A muffinpapírt a tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. A sütőt előmelegítjük. A dobozban lévő csokilapokat vízgőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tészta alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, 200 ml zabitalt és a banándarabokat, kézi habverővel alaposan összekeverjük. A zabpehelyből félreteszünk egy evőkanálnyit, a többit belekeverjük a tésztába. A tészta felét elosztjuk a formákban. A maradék tésztát összedolgozzuk a felolvasztott csokoládéval, majd elosztjuk a világos tésztán. Süteményes villával márványmintát rajzolunk a muffinokra. Rájuk szórjuk a maradék zabpelyhet, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A muffinokat kivesszük a tepsiből, és a formákban sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A muffint zabital helyett szójaitallal is elkészíthetjük.
A Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!