Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burrito

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Vörösbab püréhez:

kb. 500 g vörösbab (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
80 ml olívaolaj
1 evőkanál lime lé
némi őrölt kömény
némi cayenne-i bors

Wrap-hoz:

100 g rizs, pl. hosszú szemű rizs vagy basmati rizs
½ fej jégsaláta
140 g csemegekukorica (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál olívaolaj
250 g vegán darált hús alternatíva
12 kis koktélparadicsom
1 kis érett avokádó
8 db kész tortilla (Ø kb. 20 cm)

Mártogatóshoz:

1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál lime leve
némi cayenne-i bors
némi fokhagyma granulátum
1 kávéskanál aprított metélőhagyma
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Vörösbabpüré:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.

Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.

Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.

Tippek:

Feltétnek használhatunk vegán sajtot is.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Vegán burrito

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!