Vegán burrito
Hozzávalók
Vörösbab püréhez:
Wrap-hoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Vegán burrito
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Vörösbab püréhez:
Wrap-hoz:
Mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?