Vegán burrito
Hozzávalók
Vörösbab püréhez:
Wrap-hoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Vegán burrito
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Vörösbab püréhez:
Wrap-hoz:
Mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?