
Vegán burrito



Hozzávalók
Vörösbab püréhez:
kb. 500 g vörösbab (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
80 ml olívaolaj
1 evőkanál lime lé
némi őrölt kömény
némi cayenne-i bors
Wrap-hoz:
100 g rizs, pl. hosszú szemű rizs vagy basmati rizs
½ fej jégsaláta
140 g csemegekukorica (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál olívaolaj
250 g vegán darált hús alternatíva
12 kis koktélparadicsom
1 kis érett avokádó
8 db kész tortilla (Ø kb. 20 cm)
Mártogatóshoz:
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál lime leve
némi cayenne-i bors
némi fokhagyma granulátum
1 kávéskanál aprított metélőhagyma
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Elkészítés:
Vörösbabpüré:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Feltétnek használhatunk vegán sajtot is.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.

Kedvencnek jelölöm

Vegán burrito
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Vörösbab püréhez:
kb. 500 g vörösbab (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
80 ml olívaolaj
1 evőkanál lime lé
némi őrölt kömény
némi cayenne-i bors
Wrap-hoz:
100 g rizs, pl. hosszú szemű rizs vagy basmati rizs
½ fej jégsaláta
140 g csemegekukorica (lecsepegtetve)
1 közepes fej vöröshagyma
2 teáskanál olívaolaj
250 g vegán darált hús alternatíva
12 kis koktélparadicsom
1 kis érett avokádó
8 db kész tortilla (Ø kb. 20 cm)
Mártogatóshoz:
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál lime leve
némi cayenne-i bors
némi fokhagyma granulátum
1 kávéskanál aprított metélőhagyma
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Vörösbabpüré:
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Öblítsük le a babot vízzel és hagyjuk a szűrőn lecsepegni. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pároljuk a hagymát és a babot kb. 5 percig. Ezután a maradék olajjal pürésítsük, ízesítsük lime-lével, sóval, borssal és fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
Wrap:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a salátaleveleket, csepegtessük le, és vágjuk kicsit kisebbre. Szűrjük le a csemegekukoricát egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Hevítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk meg a darált hús alternatívát és a hagymakockákat. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
Keverjük össze a Creme Vega-t az olívaolajat és a lime levét, ízesítsük sóval, borssal és cayenne-i borssal, fokhagyma granulátummal és metélőhagymával. Öntsük a mártást egy kis tálba, és tegyük félre.
Mossuk meg és negyedeljük fel a paradicsomokat. Az avokádót hosszában vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a húsát kanállal kaparjuk ki, és vágjuk apró kockákra. Melegítsük fel a tortillákat a csomagolás utasításai szerint.
Töltés:
Kenjük meg a tortillákat a babpürével, a felső szélét szabadon hagyva. A tetejére terítsük az összes hozzávalót. Hajtsuk fel a tortillákat egy kicsit jobbra és balra, és tekerjük fel. Tálaljuk a vegán burritót azonnal vagy hűtve, a wrapokat átlósan kettévágva.
Tippek:
Feltétnek használhatunk vegán sajtot is.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.
Tálaljuk a vegán burritót egy papírszalvétával, vagy csomagoljuk őket egy darab sütőpapírba.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?