Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kenyérlángos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml langyos víz

Feltéthez:

2 gerezd fokhagyma
¼ fej lila hagyma
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
120 g vegán sajt ( pl. Violife vegán sajt pizzához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, a megtisztított lila hagymát felkarikázzuk, a megmosott paprikákat csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 24x28 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt és az instant élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 24x28 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymával és kevés sóval. Egyenletesen megkenjük vele a tésztát, majd kirakjuk a lila hagymával és a paprikákkal, végül megszórjuk a lereszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenyérlángost tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Kápia paprikával is elkészíthetjük a kenyérlángost.
A Vegán kenyérlángos ízlés szerinti fűszerekkel és feltéttel készíthetjük, tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!