Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kenyérlángos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml langyos víz

Feltéthez:

2 gerezd fokhagyma
¼ fej lila hagyma
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
120 g vegán sajt ( pl. Violife vegán sajt pizzához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük, a megtisztított lila hagymát felkarikázzuk, a megmosott paprikákat csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 24x28 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt és az instant élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 24x28 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymával és kevés sóval. Egyenletesen megkenjük vele a tésztát, majd kirakjuk a lila hagymával és a paprikákkal, végül megszórjuk a lereszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kenyérlángost tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Kápia paprikával is elkészíthetjük a kenyérlángost.
A Vegán kenyérlángos ízlés szerinti fűszerekkel és feltéttel készíthetjük, tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!