Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencseleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.

Tipp:

Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Vegán lencseleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!