Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencseleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

600 g édesburgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
200 g vörös lencse
800 g darabolt paradicsom
kb. 800 ml zöldségalaplé
100 g bébispenót
frissen őrölt fekete bors
paprikapor, csípős curry
őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg röviden a hagymát. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a lencsét, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Válogassuk szét és mossuk meg a spenótot. Ízesítsük a vegán lencselevest a fűszerekkel. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük rövid ideig. Tálaljuk a levest a Creme Vega-val.

Tipp:

Tálaljuk a vegán lencselevest aranybarnára pirított fenyőmaggal.
Vegán lencseleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!