
Vegán mángoldos polentaszeletek



Hozzávalók
Polentaszeletekhez:
Paradicsomhoz:
Mángoldhoz:
Ezen kívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:


Vegán mángoldos polentaszeletek
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Polentaszeletekhez:
Paradicsomhoz:
Mángoldhoz:
Ezen kívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?