Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mángoldos polentaszeletek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Polentaszeletekhez:

500 ml zöldség alaplé
20 g Rama margarin (laktózmentes)
125 g kukoricadara (polenta)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió

Paradicsomhoz:

kb. 200 g koktélparadicsom
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
némi só
némi frissen őrölt bors
1-2 ág friss kakukkfű

Mángoldhoz:

kb. 500 g mángold
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 g Rama margarin (laktózmentes)
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt szerecsendió

Ezen kívül:

1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál tökmag
50 g Rama margarin (laktózmentes)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Polentaszeletek:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
A Vegán mángoldos polentaszeletek vitaminokban és rostokban gazdag, akár főételként is kínálható de elsősorban vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!