Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyaleves radicchio salátával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Leveshez:

400 g lisztes burgonya
150 g zeller
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
750 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Feltéthez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
½ fej szeletelt radicchio (vörös cikória) saláta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a zellert, és mindkettőt vágjuk kockákra. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát.

Elkészítés:

Melegítsük fel az étolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymakockákat, és kevergetve rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a burgonyát és a zellert, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel a hozzávalókat, fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

A mandulát zsír nélkül, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni egy tányéron. Tisztítsuk meg a radicchiót, és vágjuk nagyon finom csíkokra.

Pürésítsük a burgonyalevest, és keverjük bele a creme vega-t. Tetszés szerint Ízesítsük a fűszerekkel, és tálaljuk a szeletelt radicchióval és a mandulával.
Burgonyaleves radicchio salátával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!