Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyaleves radicchio salátával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Leveshez:

400 g lisztes burgonya
150 g zeller
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
750 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Feltéthez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
½ fej szeletelt radicchio (vörös cikória) saláta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a zellert, és mindkettőt vágjuk kockákra. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát.

Elkészítés:

Melegítsük fel az étolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymakockákat, és kevergetve rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a burgonyát és a zellert, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel a hozzávalókat, fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

A mandulát zsír nélkül, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni egy tányéron. Tisztítsuk meg a radicchiót, és vágjuk nagyon finom csíkokra.

Pürésítsük a burgonyalevest, és keverjük bele a creme vega-t. Tetszés szerint Ízesítsük a fűszerekkel, és tálaljuk a szeletelt radicchióval és a mandulával.
Burgonyaleves radicchio salátával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!