Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyaleves radicchio salátával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Leveshez:

400 g lisztes burgonya
150 g zeller
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
750 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Feltéthez:

kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
½ fej szeletelt radicchio (vörös cikória) saláta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a zellert, és mindkettőt vágjuk kockákra. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát.

Elkészítés:

Melegítsük fel az étolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymakockákat, és kevergetve rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a burgonyát és a zellert, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel a hozzávalókat, fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 15 percig.

A mandulát zsír nélkül, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni egy tányéron. Tisztítsuk meg a radicchiót, és vágjuk nagyon finom csíkokra.

Pürésítsük a burgonyalevest, és keverjük bele a creme vega-t. Tetszés szerint Ízesítsük a fűszerekkel, és tálaljuk a szeletelt radicchióval és a mandulával.
Burgonyaleves radicchio salátával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!