
Vegán mogyorós sarkok



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
alufólia
sütőpapír
Tésztához:
225 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor vagy barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g vegán margarin
Tetejére:
150 g vegán margarin
150 g nádcukor vagy barna cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csipet őrölt fahéj
3 evőkanál víz
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g aprított, pörkölt mogyoró
3 evőkanál kajszidzsem
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a sütemény kb. 3 hétig tárolható.
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.

Kedvencnek jelölöm

Vegán mogyorós sarkok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
alufólia
sütőpapír
Tésztához:
225 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor vagy barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g vegán margarin
Tetejére:
150 g vegán margarin
150 g nádcukor vagy barna cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csipet őrölt fahéj
3 evőkanál víz
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g aprított, pörkölt mogyoró
3 evőkanál kajszidzsem
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a sütemény kb. 3 hétig tárolható.
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?