Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mogyorós sarkok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

alufólia
sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor vagy barnacukor
100 g vegán margarin

Tetejére:

150 g vegán margarin
150 g nádcukor vagy barna cukor
2 csipet őrölt fahéj
3 evőkanál víz
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g aprított, pörkölt mogyoró
3 evőkanál kajszidzsem

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.

Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.

Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Tippek:

Jól záró dobozban a sütemény kb. 3 hétig tárolható.
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.
A Vegán mogyorós sarkok receptje 50 db keksz elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!