
Vegán fánkok



Hozzávalók
Vegán fánk tészttához:
Sütéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos mandulaital és zsiradék keverékét. Keverjük össze az egészet röviden a konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át, és kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki. Először szúrjunk ki (Ø kb. 9 cm) tésztákat, majd szúrjuk ki a tészták közepét (Ø kb. 4 cm). Takarjuk le a kiszaggatott fánkokat, és meleg helyen hagyjuk kelni, további kb. 15-20 percig.
Sütés:
Közben az étolajat egy serpenyőben melegítsük fel. A zsiradékba tartott fakanállal ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet. Ha buborékok képződnek a fakanál körül az étolaj hőmérséklete megfelelő.
A forró zsiradékban süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután szűrőkanállal vegyük ki a fánkokat, konyhai törlőpapíron jól csepegtessük le, és még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:


Vegán fánkok
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Vegán fánk tészttához:
Sütéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos mandulaital és zsiradék keverékét. Keverjük össze az egészet röviden a konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át, és kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki. Először szúrjunk ki (Ø kb. 9 cm) tésztákat, majd szúrjuk ki a tészták közepét (Ø kb. 4 cm). Takarjuk le a kiszaggatott fánkokat, és meleg helyen hagyjuk kelni, további kb. 15-20 percig.
Sütés:
Közben az étolajat egy serpenyőben melegítsük fel. A zsiradékba tartott fakanállal ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet. Ha buborékok képződnek a fakanál körül az étolaj hőmérséklete megfelelő.
A forró zsiradékban süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután szűrőkanállal vegyük ki a fánkokat, konyhai törlőpapíron jól csepegtessük le, és még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?