Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán fánkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Vegán fánk tészttához:

200 ml mandula ital
50 g vegán margarin vagy vegán vaj
350 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só

Sütéshez:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Ezenkívül:

egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a mandulaitalt, és olvasszuk fel benne a vegán zsiradékot.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos mandulaital és zsiradék keverékét. Keverjük össze az egészet röviden a konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

A tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át, és kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki. Először szúrjunk ki (Ø kb. 9 cm) tésztákat, majd szúrjuk ki a tészták közepét (Ø kb. 4 cm). Takarjuk le a kiszaggatott fánkokat, és meleg helyen hagyjuk kelni, további kb. 15-20 percig.

Sütés:
Közben az étolajat egy serpenyőben melegítsük fel. A zsiradékba tartott fakanállal ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet. Ha buborékok képződnek a fakanál körül az étolaj hőmérséklete megfelelő.

A forró zsiradékban süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután szűrőkanállal vegyük ki a fánkokat, konyhai törlőpapíron jól csepegtessük le, és még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Díszítsük a vegán fánkokat tetszés szerint porcukormázzal és/vagy Dr. Oetker Dekorcukrokkal.
Vegán fánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!